7 nov: basis workshop fermenteren in Ede


gefermenteerde producten

Fermenteren: een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot Lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je – aan de hand van zijn twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechniek en geeft fijne tips and trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je vandaag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijn moeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraiche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 107,50, liever het nieuwste boek Verrot gezond erbij? Dat kan ook, dan kost de workshop € 109,95 . De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 13:00u.

Tickets voor deze workshop koop je via de website van het SmaakPark.

De workshop wordt gegeven bij JorisBrood in Ede. Het adres is Verbindelaarsweg 90, 6711 VD in Ede (Mauritskazerne).

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.