23 nov: workshop fermenteren en desembrood


Deze workshop is VOL
Eindelijk weer een workshop fermenteren EN desembrood bakken. We doen dat in samenwerking met JorisBrood. De 
lekkerste desembakker uit Ede. 

Wil jij graag basiskennis over fermenteren opdoen maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Fermenteren, een voedsel conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je met fermenteren voedsel conserveert, ondergaat het een complete transformatie. In geur, smaak, substantie en soms ook in kleur. Nóg een fijne bijkomstigheid: het is heel gezond voor je darmen en boost daarmee je immuunsysteem.

Tijdens deze workshop worden de basis workshops en de zuurdesem workshop gecombineerd

Christian neemt je mee – aan de hand van zijn twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – door de geschiedenis van fermenteren, leert je de basistechniek en geeft fijne tips and trucs waarmee je thuis aan de slag kan om je basiskennis in de praktijk te brengen. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je vandaag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijn moeder mee naar huis.

Daarnaast ga je 2 desembroden bakken, start je een nieuw deeg waarmee je thuis aan de bak kan en krijg je een gedeelte van Christians schatje mee naar huis om daar je eigen desemcultuur mee te bouwen.

Dat doen we bij en met Jorisbrood. Joris zal jullie vertellen over zijn ervaringen in het bakken met zuurdesem en het verschil tussen ‘liquide levain en een poolish’ en mogen wij gebruik maken van zijn machtige steenovens waarbij de inzet van veel stoom zorgt voor de ultiem krokante korst.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– Crème fraiche
– Kwark (fromage blanc)
– Frisdrank starter
– Azijnstarter

En:
– Een zuurdesemstarter
– 2 Eigen gemaakte broden
– Deeg om thuis af te bakken

De kosten voor deze zeer uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 130,- inclusief lunch, proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ of ‘Verrot gezond’ erbij? Dan kost de workshop € 157,50 of respectievelijk € 159,95. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 17:00u.

De workshop wordt gegeven bij JorisBrood in Ede. Het adres is Verbindelaarsweg 90, 6711 VD in Ede (Mauritskazerne).

Een plaats voor de workshop reserveer je hier.

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.